woensdag 3 december 2014

7 handige leertips

 Hallo allemaal!

Vandaag heb ik wat leertips voor jullie. Je moet maar even kijken of deze tips ook voor jou werken. Ik vind ze persoonlijk heel er fijn. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

1. Als de leraar huiswerk opgeeft, probeer het dan af te krijgen in de les. Vaak heb je nog altijd wat tijd om aan je huiswerk te werken, benut die tijd dan ook. Thuis heb je dan meer tijd om te leren voor de vakken van morgen, of als je alles al af hebt wat leuks te doen. En het is wel heel belangrijk dat je je huiswerk maakt, want dan ken je de stof beter.
2. Zorg dat je op tijd begint met leren. Dan onthou je de stof veel langer en veel beter.
3. Blijf niet uren achter elkaar leren. Neem na elk uur 5 tot 10 minuten pauze. Anders heb je de kans dat je de volgende dag alles bent vergeten doordat je hersenen de dag ervoor heel hard heeft moeten werken.
4. Maak je eigen vragen of je eigen samenvatting. Zo staat het in je eigen woorden en kun je het een stuk makkelijker leren.
5. Maak eerst je samenvatting en begin dan met je huiswerk. Zo ken je het al een beetje en is het huiswerk veel makkelijker om te maken
6. Je kunt beter eerder opstaan om verder te leren dan 's avonds laat alles nog in je hoofd proberen te stampen.
7. Zoek een plek waar je rustig op jouw manier kunt leren en niet gestoord kan worden. Zo kun je je beter concentreren op je leerwerk 

Dit waren mijn leertips. Hebben jullie nog handige leertips. Laat ze achter in de comments! Dan kunnen we elkaar een beetje helpen.

Enjoy today!

Amany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten